• Život včiel
          • Život včiel

          • Náučno-zážitkovým stretnutím so včelárom začneme kvitnúci mesiac máj - 7.mája/utorok/,kedy včelár Michal a jeho včielky priletia až k nám do materskej školy  - deti budú mať možnosť zistiť čosi viac o včielkach prostredníctvom interaktívneho rozprávania o živote a význame včielok, o včelích produktoch, práci včelára, pozorovanie uzavretého pozorovacieho úľa, k dispozícii bude ukážka včelárskych pomôcok, tvorivá dielňa (výroba voskových sviečok) na pamiatku.

            Že sú včielky dôležité, vie snáď každý. Ale prečo? Čo vlastne v úli a na kvietkoch robia? Ako vzniká med?  To všetko a ešte viac sa naše deti dozvedia počas tohto stretnutia.

            Obrázok: zdroj internet

        • Enviroprogram
          • Enviroprogram

          • O NEPORIADNOM ŠMUDLOVI A ŠIKOVNÝCH ZVIERATKÁCH

            Bezplatný interaktívny program environmentálneho vzdelávania zameraný na triedenie a znižovanie odpadu . Program zabezpečuje Daphne - Inštitút aplikovanej ekológie s 20-ročnou tradíciou poskytovania environmentálnej výchovy.

            Deti zažijú zaujímavý príbeh s neporiadnym Šmudlom, pri ktorom sa naučia, ako správne naložiť s odpadom. Deti v úlohe lesných zvieratiek mu pomôžu nájsť odpovede na rôzne otázky. Ako môžeme pomôcť tomu, aby odpad neznepríjemňoval život zvieratkám, ale aby sa z neho mohlo stať niečo užitočné? Ako sa zbaviť nepotrebného odpadu? Čo sa s ním ďalej udeje po vyhodení do kontajnera?

            Príbeh bude pokračovať, no tentoraz zvieratká pomôžu Šmudlovi  rozlúštiť záhadu, kto znečisťuje vodu v susednom lese. Spoločne sa pozrieme na zloženie obyčajnej batérie a zistíme, prečo nemá končiť v nádobe na zmiešaný odpad.

            Za bezplatnosť tohto vzdelávacieho programu vďačíme organizácii SEWA.

            KEDY? 

            2.mája 4. a 5.trieda a 3.mája 2. a 3.trieda  v našej MŠ dopoludnia postupne so začiatkom od 09:00hod.

        • Policajti - prevencia bezpečnosti
          • Policajti - prevencia bezpečnosti

          • Vážení rodičia,

            riaditeľstvo školy v spolupráci s Mestskou políciou Košice -Juh, zorganizovalo pre deti dňa 29.apríla(pondelok) dopoludnia, náučný program na tému: Deti a bezpečnosť. 

            Policajti nám predvedú ukážky svojej práce a nebudú chýbať ani psovodi.

            Touto cestou ďakujeme za spoluprácu Mestskej polícii so sídlom Košice Juh, za spoluprácu a zabezpečenie tejto aktivity.

        • 22.apríl - Deň Zeme
          • 22.apríl - Deň Zeme

          • Tento ekologicky motivovaný sviatok nás upozorňuje na vplyv ničenia životného prostredia a podnecuje k diskusii o možných riešeniach ako zabrániť znečisteniu. Je to príležitosť upriamiť pozornosť aj deti našej školy, na našu planétu, prírodu a životné prostredie a ich ochranu.

            Naše deti a najmä predškoláci už veľmi citlivo vnímajú otázky životného prostredia – myslím, že pre dnešné deti už je to samozrejmosť. Patria ku generácii, ktorá musí radikálne prehodnocovať svoj životný štýl, aby život ľudstva na našej planéte bol naďalej udržateľný.

            A preto tento deň (22.4.pondelok) strávime s autorkou knihy KTO JE SMEŤKO? Zuzanou Vavrovou Nemčíkovou, ktorá nám knihu pred dvomi rokmi osobne predstavila u nás v škole. Teraz sa spolu s ňou pozrieme prostredníctvom divadielka AKO SA ČISTÍ SVET - AKO POMOCŤ ZEMI. 

            Naša planéta je úžasné miesto, ale potrebuje našu pomoc, aby prosperovala!  Tým, že sa zúčastňujeme aktivít , ako je zbieranie odpadu, zber papiera, zber batérii a sadenie stromov, robíme náš svet šťastnejším a zdravším miestom pre život. Majmä to na pamätí nie len v dnešný deň 22,apríla, ale po všetky dni nášho života. 

        • Zber papiera
          • Zber papiera

          • Vážení rodičia, 

            zber papiera na našej škole potrvá do 24.4.2024. 

            Starý nepotrebný papier pevne zviažte špagátom a nechajte ho dole vo vstupnej chodbe na vyznačenom mieste.

            Ďakujeme, že spolu s nami zbierate papier a zachraňujete stromy. 

        • ŠKOLA V PRÍRODE
          • ŠKOLA V PRÍRODE

          • Vážení rodičia, priatelia školy, návštevníci stránky 

            sme veľmi radi, že sa nám podatrilo zorganizovať 5 dňový pobyt v škole v prírode pre deti plniace povinné predprimárne vzdelávanie vo Vysokých Tatrách v prekrásnom prostredí s množstvom zážitkov.

            Poďakovanie patrí mojim kolengynkám Dadke a Janke a celému tímu účastníkov, ktoré sa na to spolu so mnou dali.

            V neposlednom rade patrí poďakovanie Vám rodičom, lebo keby ste nám nedôverovali a nezverili nám svoje poklady na týždeň, žiadna škola v prírode by sa neuskutočnila. Toto je vypovedná hodnota našej školy - vzájomná dôvera. 

            A samozrejme obrovské poďakovanie patrí kolegynkám, ktoré zabezpečovali prevádzku počas uplynulého týždňa, pani učiteľky vytvárali bohatý program v MŠ a spolupodieľali sa na chode školy aj naše kuchárky a pani upratovačky. Všetko malo hladký priebeh, či už tu alebo v Tatrách a ja s hrdosťou vyhlasujem z pozície vedenia školy, že mám okolo seba ľudí, na ktorých sa môžem spoľahnúť. ĎAKUJEM VÁM.

            O celom priebehu sme Vás informovali prostredníctvom správ a fotodokumentácie z jednotlivých dní, no najväčšiu výpovednú hodnototu o tom, že to malo zmysel a program bol tak bohatý, že od únavy každý spokojne zaspával bez akéjkoľvek slzičky, či túžbe okamžitého návratu domov, udávajú Vaše deti.....pridávame aspoň zopár šťastných momentov pre pochopenie aj pre ostatných. 

            L E N    P R Á C A    P R E T K A N Á    L Á S K O U    M Á    Z M Y S  E L

            S úctou Mgr.Martina Demková - riaditeľka školy

        • KOSIT - EXKURZIA
          • KOSIT - EXKURZIA

          • Dňa 16.4 /UTOROK/ sa deti 5.triedy  a  25.4./šTVRTOK/ sa deti 4.triedy zúčastnia vzdelávania v učebni centra enviromentálnej výchovy KOSIT.

            Súčasťou vzdelávania je aj prehliadka časti areálu divízie zhodnocovania odpadov a samotného Zariadenia na energetické využitie odpadov – deťom sa preto hodí športové oblečenie a pevná obuv.

            Počas interaktívnej prednášky sa deti prostredníctvom hier a prezentácie dozvedia napríklad to, koľko odpadu na Slovensku vyprodukujeme, aké sú zásady správneho triedenia odpadov, prečo je už teraz potrebné osvojiť si nové návyky a ako znečistená odpadmi je naša krajina i ako sa dá odpad premeniť na energiu a teplo.

            Obsahovou súčasťou je tiež „návod“, čo môže urobiť každý z nás pre to, aby sme tvorili menej odpadu, vyprodukovaný odpad vedeli správne triediť, pomohli prírode a zabránili znečisťovaniu životného prostredia.

            Ďakujeme spoločnosti KOSIT za zabezpečenie bezplatnej autobusovej prepravy detí.

        • Projekt Hrdinovia FAST - 112
          • Projekt Hrdinovia FAST - 112

          • Milí rodičia,

            sme veľmi radi, že naša škola (5.trieda) sa po 3x zapojila po súhlasnom stanovisku zriaďovateľa školy do päťtýždňového programu, v ktorom sa každý týždeň budú deti prostredníctvom zábavných a interaktívnych animovaných materiálov, pod vedním pani učiteľky Aničky učiť ako zavolať prvú pomoc včas, a zachrániť život blízkym.

            Animovaný príbeh: The FAST story

            Ide o zábavný, pútavý, interaktívny vzdelávací program , ktorý je zameraný úre deti od 5 rokov, prostredníctvom ktorého sa deti učia empatia a láske ako aj vzájomnej pomoci  a praktickým zručnostiam na záchranu života.

            Príbeh, ktorý sa v reálnom živote môže stať každému jednému z nás. Sú to práve starí rodičia, ktorí trávia veľa času s deťmi – svojimi vnúčatami, vyzdvihnú ich zo škôlok, školských klubov a starajú sa o deti až do príchodu ich rodičov z práce. Sme veľmi radi, že už v tomto veku aj naše deti môžu byť hrdinom v pravom slova zmysle pre našich milovaných, najdrahších a najstarších. 

            Viac info o projekte: Hrdinovia FAST

            Slovenská hymna: Spievankovo - fast hrdinovia

            Projektom nás budú sprevádzať superhrdinovia:

             

      • Kontakty

        • Materská škola Košice-Juh, Smetanova 11
        • +421 907 900 140 -riaditeľka školy +421 907 900 170 -vedúca ŠJ +421 918 243 293 -hospodárka školy
        • Smetanova 11, Košice 040 03 Slovakia
        • 35557338
        • 055/ 678 74 76 -MŠ 055/ 678 60 64 - ŠJ
        • Riaditeľka školy- denne od 10:00 do 12:00hod. resp. po telefonickom dohovore Hospodárka školy- denne od 12:0do 14:00hod. resp. po telefonickom dohovore, v prípade poplatkov telefonicky Vedúca ŠJ- denne od 10:00 do 12.00hod a podľa telefonického dohovoru, poplatky telefonicky denne od 07:00 do 15:00hod., odhlasovanie zo stravy denne do 08:00 hod. Triedne učiteľky- podávajú a poskytujú informácie o dieťati pri osobnom stretnutí, poskytujú odborné poradenstvo, konzultácie, vykonávajú a vedú pedagogickú diagnostiku a priebežne informujú zákonných zástupcov o výsledkoch, podávajú všetky informácie ohľadom pobytu dieťaťa v MŠ
      • Prihlásenie