• Huráááááá leto
          • Huráááááá leto

          • Vážení rodičia, priatelia školy,

            čas pravidelne rok k roku pridáva, len krásne spomienky nám necháva. Pre niektorých sa už končí cesta do našej škôlky, a my sme radi, že jej súčasťou ste boli. V našich srdiečkach však navždy zostanete a veríme, že si na nás všetkých spomeniete.

            Bol to rok náročný, priznám sa aj pre mňa, a často som opakovala vetu FURT DAČO .... (ako to teraz letí internetom :) )museli sme veľa vecí riešiť za pochodu, museli sme veľa zmien prijať, spracovať, porozumieť, pochopiť, vydržať a necúvať, nevzdávať sa. Povzbudiť sa navzájom, hľadať spôsoby a cesty ako sa dá, ba priam  ako sa to musí dať.

            Dovoľte mi aj touto cestou v závere školského roka poďakovať sa všetkým Vám:

            • rodičom za každú jednu správu, telefonát, za každé vyrieknuté slovo, za Váš úsmev, pohľad, pozdrav, povzbudenie či osobné rozhovory,
            • učiteľkám, za ochotu prijímať nové výzvy, nové kolegyne, nové rozhodnutia s odhodlaním, za ich prístup k deťom, za všetko čo deti naučili a odovzdali im tak aj kúsok seba,
            • pani upratovačkám, ktoré celý rok či pršalo, snežilo, alebo teraz pod ťarchou horúčav, snažili sa zabezpečiť nám príjemné a čisté prostredie,
            • personálu školskej jedálne, ktorý vyváral, piekol samé zdravé dobroty a prekvapoval nás novými receptúrami, na čele s kreatívnou pani vedúcou,
            • pani hospodárke, za hŕbu čísel a papierov, tabuliek, výpočtov a prepočtov ktoré musela spracovať, za jej každodenný úsmev, 
            • členom OZ pri MŠ Smetanova 11, ktoré pravidelne každý mesiac zasadalo, schvaľovalo financie na akcie pre naše - Vaše deti, počúvali naše potreby, hlasovali a pomáhali nám tak obohacovať výchovno-vzdelávací proces o rôzne akcie, ktoré boli finančne podporené vďaka členským príspevkom rodičov, 
            • členom Rady školy, ktorí schvaľovali a brali na vedomie legislatívu školy, tak aby bolo všetko v súlade so zákonom, a potrebami rodičov.

            Zdvíham teda aspoň virtuálne pohár s poďakovaním, za všetku Vašu námahu a trpezlivosť.

            Prajem Vám zaslúžený oddych.

            S úctou Mgr. Martina Demková - riaditeľka školy

        • Prevádzka JÚL - MŠ Palarikova
          • Prevádzka JÚL - MŠ Palarikova

          • Vážení rodičia, 

            na základe zverejneného Organizačného harmonogramu prevádzky škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice počas letných prázdnin, bude prevádzka v našej  MŠ Smetanova 11v mesiaci JÚL prerušená. Na základe preukázateľne vykonaného prieskumu, budú deti podľa záujmu rodičov o umiestnenie dieťaťa v tento mesiac na náhradnej MŠ navštevovať MŠ Palarikova 22 na ktorú potrebujú:

            • obliečky na posteľné prádlo
            • plachtu na ležadlo
            • pyžamko- označené menom
            • prezúvky- označené menom
            • pokrývku hlavy – ochrana pred slnkom.

             

        • Rozlúčková slávnosť
          • Rozlúčková slávnosť

          • Na známosť sa všetkým dáva,

            mimoriadna školská správa.

            Tak ako vždy v tomto čase,

            deň rozlúčky tu už máme.

            22.júna /štvrtok/ o 9:00 hod. sa podľa počasia(buď v triede, alebo na šk.dvore) budú lúčiť naši predškoláci s kolektívom zamestnancov MŠ Smetanova 11, a svojimi kamarátmi v škole.  

            Od 09:30 hod. sa uskutoční diskotéka s ujom Ľubom na školskom dvore pri príležitosti rozlúčky pre všetky deti. 

            O 15:15hod. sa uskutoční slávnostná rozlúčka predškolákov za prítomnosti rodičov, pre všetky deti končiace povinné predprimárne vzdelávanie v 5.triede. Po rozlúčkovej slávnosti sa presunieme na ihrisko pri kostole na ul.Milosrdenstva, kde bude pokračovať voľné posedenie s pani učiteľkami, rodičmi a deťmi, ktoré zabezpečili rodičia za čo im ĎAKUJEME. 

            Celému kolektívu zamestnancov (učiteľkám, zamestnancom kuchyne, pani upratovačkám)ako aj rodičom týmto ĎAKUJEM za prípravu a realizáciu rozlúčkovej slávnosti.

            PRAJEME VŠETKÝM DEŤOM ÚSPEŠNÝ ŠTART V NOVEJ ŽIVOTNEJ ETAPE,

            NECH SA IM V ŠKOLE PÁČI A NECH SA IM DARÍ.

            NECH VŽDY SPOMENÚ SI NÁS,

            A KEĎ BUDÚ MAŤ CHVÍĽKU ČAS,

            NECH KĽUDNE NAVŠTÍVIA NÁS.

            Kolektív zamestnancov MŠ Smetanova 11

        • Dotazník spokojnosti
          • Dotazník spokojnosti

          • Vážení rodičia,

            zverejňujem a zároveň cez správu edupage Vám zasielam link od zriaďovateľa školy: 

            Mesto Košice je zriaďovateľom 34 základných škôl, 56 materských škôl a 5 základných umeleckých škôl. Záleží nám na ich kvalite a ďalšom rozvoji. Z tohto dôvodu Vás chceme požiadať o vyplnenie dotazníka spokojnosti so školou, ktorú Vaše dieťa navštevuje. Výsledky tohto prieskumu prispejú k zlepšeniu jednotlivých aspektov našich škôl. Dotazník je anonymný, aktívny bude do 2.7.2023 a jeho vyplnenie Vám zaberie maximálne 10 minút.

            Za vyplnenie dotazníka Vám vopred ďakujeme.

            Ak by ste mali technické problémy, alebo link by Vám náhodou neprišiel, kľudne ma kontaktujte zašlem Vám link opätovne. 

            S úctou 

            Mgr. Martina Demková - riaditeľka školy

        • 7.ročník Smetanovského behu
          • 7.ročník Smetanovského behu

          • Milí oteckovia, 

            zajtra je ten deň, kedy o 15:30hod. na školskom dvore odštartuje už 7.ročník behu otcov a detí (ocko prichádza pre dieťa do triedy a spolu idú na šk.dvor).

            S nadšením a zanietením k športu už na Vás budú netrpezlivo čakať pani učiteľky Dadka a Evička, ktoré vysvetlia organizačné pokyny a zacvičia si s Vami rozcvičku pred behom. 

            Pitný režim a občerstvenie budú pripravené pre každého - sponzorská voda, za ktorú ďakujeme p.Zmoray.

            Proteínovú tyčinka pre oteckov po náročnom  behu zabepečilo OZ pri MŠ Smetanova - Ďakujeme.

            Na čele pobeží pani vedúca ŠJ Števka, ktorá sa ujala tejto špeciálnej úlohy spolu s pani učiteľkou Evičkou. 

            A samozrejme v cieli na Vás budú netrpezlivo čakať a potleskom vítať všetkých zúčastnených všetky pani učiteľky vrátane pani hospodárky, ktorá im bude nápomocná pri zabezpečovaní akcie.

            No a zamozrejme tu niet porazených, a preto každý víťaz bude aj ocenený.

            Celú akciu bude fotograficky zachytávať p.Zmoray (otecko), za čo mu veľmi pekne ďakujeme. Stal sa z neho náš školský fotograf akcií.  

            Behu zdar !

             

        • Alpinka, alebo odvážnemu šťastie praje
          • Alpinka, alebo odvážnemu šťastie praje

          • Vážení rodičia, priatelia školy,

            dňa 7.júna sme s malou dušičkou predsa len vyrazili na výlet - turistickú vychádzku s názvom ,,V zdravom tele, zdravý duch " na Alpinku hoc počasie nám spočiatku neprialo.

            Táto nádherná aktivita sa podarila, vďaka rodičom, ktorí celú akciu doslova vymysleli, naplánovali a finančne zabezpečili. 

            Nedá mi tentokrát nepovedať menovite svoje poďakovanie v mene vedenia školy: 

            Celá akcia sa konala skrz nápad p.Ihnáta a p. Mruzaktorí celý tento nápad predostreli vedeniu školy, a to nepovedalo NIE - tento nápad ďalej konzultovala riaditeľka školy s učiteľkami na pedagogickej porade. 

            S nadšením sme sa teda pustili do realizácie, a vďaka finančnému zabezpečeniu p.Ihnáta, ktorý podporil cestu vláčikom tam aj späť našim deťom, sme sa mohli povoziť v krásnom vláčiku vyhradenom len pre nás. Aby toho nebolo málo, zabezpečil pre všetky deti celej MŠ omaľovánky a pexeso.

            Ď A K U J E M E

            p. Mruz - finančne zabezpečil autobus- Retro AUTOBUS, v ktorom sme sa odviezli tam aj späť na jeho náklady, a keďže sa slniečko tešilo usmiatým tváričkám detí, a my sme nemuseli ponáhľať späť do škôlky, zabezpečil nám aj výborný obed, ktorý nám priniesli priamo na Alpinku. Dali  sme si ho v altánku (finančne zabezpečil - prenajal taktiež tento náš otecko). Myslím, že to bola najväčšia radosť detí, keby sme aj nič iné nerobili - piknik v prírode. 

            Ď A K U J E M E

            O občerstvenie pre deti sa postarala tak ako na každej našej školskej akcii v tomto šk.roku p. Klemová - mamička, ktorá zabezpečila nie len ,,slané prekvapenie" ale aj vačiky pre deti na výlet. 

            Ď A K U J E M E

            Voda je základ aj keby sme nemali čo jesť, a tá nechýbala ani na tejto našej aktivite - o pitný režim sa postarala p.Zmoray, taktiež naša mamička. 

            Ď A K U J E M E

            A samozrejme poďakovanie patrí aj kolegynkám, ktoré túto akciu zvládli spolu so mnou.

            Ď A K U J E M E

            Nuž teda, kde je vôľa tam je cesta, a kde by vôľa nebola, riskovať sa oplatí, veď odvážnemu šťastie praje o čom sme sa presdvedčili na vlastnej koži. 

            Video z nášho výletu TU: Alpinka video

        • Záverečné fotenie - 2.kolo
          • Záverečné fotenie - 2.kolo

          • Vážení rodičia, 

            2.kolo fotenia sa uskutoční 19.6 /pondelok/ od 10:30 hod.v MŠ pre deti, ktoré neboli prítomné v deň 1.kola a rodičia prejavili záujem o dofotenie.

            Fotenie deti prebieha vo vlastnom oblečení.

        • Napájadlo pre vtáčiky
          • Napájadlo pre vtáčiky

          • Počasie v lete je čoraz teplejšie, je čoraz viac sucha a menej vody. Preto je dôležité postarať sa a aj osviežiť našich zvieracích kamarátov

            Malí ochranári zo 4.triedy pripravili na školskom dvore vodnú oázu,kde sa môžu vtáčiky a chrobáčiky osviežit ako v bazéniku a napiť sa z napájadla.

            Vodu budeme pravidelne kontrolovať a dolievať.Zvieratká sa nám odmenia spevom, chytaním múch a komárov.

            Veríme,že Vás naše napájadlo inšpiruje a pribudne aj na vašom dvore alebo balkóne.

            Koordinátorka projektu: pani učiteľka Evička, ktorej ďakujeme za jej tvorivý prístup. 


        • Predplavecký kurz
          • Predplavecký kurz

          • Vážení rodičia,

            pripomíname Vám organizačné pokyny k predplaveckému kurz pre deti plniace povinné predprimárne vzdelávanie:

            Termín: od 05.06. do 16.06.2023 /10dní/

            Čas: od 9:00 – do 9:45hod

            Príchod detí do MŠ : do 7:45hod.

            Stravovanie: zabezpečené v MŠ

            Odchod detí z MŠ: 08:30 hod. autobusom

            Príchod detí do MŠ: cca 10:30hod.

            Deti nastúpia v pondelok na predplavecký výcvik s batôžkom (na chrbát), v ktorom bude:

            • osuška
            • plavecká čiapka
            • spodná bielizeň na prezlečenie z plaviek
            • vhodná a bezpečná obuv k bazénu (nie žabky).

            Prosíme rodičov, aby deti prichádzali ráno v bežnom oblečení, pod ktorým už budú mať plavky a spodná bielizeň na prezlečenie bude v batohu. Zároveň je vhodné aby dievčatá s dlhými vlasmi, ich mali už ráno vždy zopnuté pevnou gumičkou.

            Ďakujeme a prajeme deťom veselé vodné zážitky.

            Vedenie školy

             

        • MDD
          • MDD

          • Vážení rodičia, priatelia školy,

            prinášame Vám krátke video z osláv Dňa detí, aby ste aj takýmto spôsobom mali predstavu ako to u nás ,,žije".

            Prekvapenie pre deti zabezpečilo vedenie školy v spolupráci so ŠJ pri MŠ Smetanova.

            Touto cestou Ď A K U J E M našej pani vedúcej ŠJ Števke, za vynikajúci prístup a komunikáciu s dodávateľmi, ktorí nám sponzorský zabezpečili darčeky pre deti.

            Animátormi boli nielen pani učiteľky, ale aj samotné deti:Oslavy MDD

      • Kontakty

        • Materská škola Košice-Juh, Smetanova 11
        • +421 907 900 140 -riaditeľka školy +421 907 900 170 -vedúca ŠJ +421 918 243 293 -hospodárka školy
        • Smetanova 11, Košice 040 03 Slovakia
        • 35557338
        • 055/ 678 74 76 -MŠ 055/ 678 60 64 - ŠJ
        • Riaditeľka školy- denne od 10:00 do 12:00hod. resp. po telefonickom dohovore Hospodárka školy- denne od 12:0do 14:00hod. resp. po telefonickom dohovore, v prípade poplatkov telefonicky Vedúca ŠJ- denne od 10:00 do 12.00hod a podľa telefonického dohovoru, poplatky telefonicky denne od 07:00 do 15:00hod., odhlasovanie zo stravy denne do 08:00 hod. Triedne učiteľky- podávajú a poskytujú informácie o dieťati pri osobnom stretnutí, poskytujú odborné poradenstvo, konzultácie, vykonávajú a vedú pedagogickú diagnostiku a priebežne informujú zákonných zástupcov o výsledkoch, podávajú všetky informácie ohľadom pobytu dieťaťa v MŠ
      • Prihlásenie