• Účasť na protestnom zhromaždení
          • Účasť na protestnom zhromaždení

          • Vážení rodičia,

            na základe vykonaného prieskumu, bude prevádzka školy dňa 15.06.2022 v obmedzenom režime t.z v prevádzke budú 2.triedy (na škole ostávajú len 2 pani učiteľky celý deň) pre deti, ktorých rodičia vyjadrili nevyhnutnú potrebu umiestnenia svojho dieťaťa v tento deň v MŠ.

            Vedenie školy týmto ďakuje všetkým rodičom v mene všetkých zamestnancov, za ich ústretovosť, ochotu podporiť nás aj takýmto spôsobom v proteste, v ktorom ide predovšetkým o zabezpečenie čo najkvalitnejších podmienok na vzdelávanie, za ktorým stoja ľudia- UČITELIA, UPRATOVAČKY, KUCHÁRKY, bez ktorých školy nemôžu existovať.

            ĎAKUJEME

          • 6.ročník smetanovského behu

          • Na každého kto sa záväzne prihlási čaká malý štartovací balíček - medaila, diplom+prekvapenie. 

            Pre viac informácii, alebo v prípade nejasnosti  sa zastavte za pani učiteľkou Alenou Kocanovou /3.trieda/ ktorú v tomto týždni (od 6.júna) zastihnete na pracovisku od 11:00hod.

        • MDD
          • MDD

          • Do nebies dnes správa letí,

            že dnes majú sviatok deti.

            Slniečko sa na nás smeje,

            naše telá lúčmi hreje.

             

            V srdciach veľa radosti,

            vo vrecku samé dobroty.

            Celý rok len veľa hier,

            veľký úsmev z Vaších pier.

            Už je koniec básničky,

            veľa lásky detičky!! (zdroj Internet)

             

            Dnešný výnimočný deň patril aj v našej škole DEŤOM, bez ktorých by tu ani škola nebola.

            Nechýbala hudba, tanec, zábava a patričná oslava. Každé dieťa si v dnešný deň odnieslo aj milú pozornosť pri príležitosti ich sviatku,ktorú sponzorsky zabezpečila riaditeľka školy v spolupráci s vedúcou ŠJ, za čo sa patrí poďakovať dodávateľom potravín a ovocia do našej školy, za ich štedrosť a ochotu. K týmto darom prispelo aj OZ pri MŠ Smetanova, ktoré zakúpilo pre deti či už švihadlá- staršie dievčatá, alebo lopty-starší chlapci alebo CD s knihou- pre mladšie deti. Všetkým ešte raz ĎAKUJEME.

          • Deň mlieka v našej škole

          • Vážení rodičia, priatelia školy,

            na základe odporúčania zriadovateľa školy MMK, oddelenia školského stravovania má byť v dńoch 17.-18.05 aspoň jeden venovaný ,,mlieku".

            17.máj sa v našej škole niesol v duchu aktivít pripomínajúcich nám význam tejto výnimočnej tekutiny.

            Oficiálny dátum, vyhlásený Medzinárodnou mliekarskou federáciou, spájajúci sa s týmto dňom je 26.máj.

            Mlieko je takmer dokonalou potravinou. Obsahuje v dostatočnom a primeranom množstve a optimálnom pomere mnohé biologicky významné látky dôležité pre plnohodnotnú výživu. Sú to hlavne bielkoviny, tuky, cukry, vitamíny, minerálne látky a stopové prvky. V prospech mlieka svedčí aj fakt, že využiteľnosť živín obsiahnutých v mlieku je veľmi vysoká.

            Ďakujem pani učiteľkám, že na všetkých triedach boli v dnešný deň zrealizované aktivity pri tejto príležitosti o čom svedčí aj fotodokumentácia(viď fotoalbum).

            S úctou

            Mgr. Martina DEMKOVÁ- riaditeľka školy

          • Motýlie záhrady v našej MŠ

          • Vážení rodičia,

            veľmi sa tešíme, že aj v našej škole môžu deti priamo v každej triede pozorovať životný cyklus motýľa, prostredníctvom motýlich záhrad ktoré zabezpečilo vedenie školy.

            V priebehu 3-4 týždňov budú deti priamo v triede pozorovať životný cyklus motýľov. od húseničky cez zakuklenie až po vyliahnutie motýľov. Úlohou detí bude strať sa, pozorovať, kŕmiť ich až po ich samotné vypustenie do voľnej prírody.

            Ako to celé prebieha? Pozrite si aj krátke video Životný cyklus motýľa

            Životný cyklus motýľa 2

            K dispozícii je deťom aj pracovný zošit Životný cyklus motýľa od spoločnosti PRO SOLUTIONS e-BOOK

            Aj takýmto zážitkovým vzdelávaním chceme spríjemniť deťom pobyt v našej škole.

        • Školský semafor-POZASTAVENÝ
          • Školský semafor-POZASTAVENÝ

          • Vážení rodičia,

            10.5.2022 Ministerstvo školstva za účelom aj naďalej udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach zostavilo a zverejnilo „USMERNENIE K BEZPEČNÉMU PROSTREDIU V ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZARIADENIACH  POČAS PANDÉMIE OCHORENIA COVID-19 A MIMORIADNEJ SITUÁCIE“, ktoré je platné po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a mimoriadnej situácie v čase, keď ŠKOLSKÝ SEMAFOR je pre zlepšujúci sa vývoj epidemickej situácie pozastavený

            Jeho celé znenie: 23183.pdf

            BezpríznakovosťPísomné vyhlásenie o bezpríznakovosti rodič predkladá aj naďalej po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov). 

            Aktuálne tlačivo bezpríznakovosti: 23184.docx

            Ospravedlňovanie neprítomnosti dieťaťa - Podľa rozhodnutia ministra školstva, rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní/dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 (žiaka˙)/7 (dieťa s PPV) po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka). Rodičia detí s nepovinným predprimárnym vzdelávaním „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú. Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané aj e-mailom; pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky.

            ˙žiak – je dieťa, resp. žiak všetkých druhov škôl alebo dieťa, resp. žiak navštevujúci školské výchovno-vzdelávacie zariadenia, špeciálne výchovné zariadenia, školské zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

            Izolácia a karanténa

            Izolácia je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Izolácia trvá po dobu 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov ochorenia. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Povinnosť nosiť respirátor sa nevzťahuje na deti do 6 rokov. Žiaci po skončení izolácie v škole a v školskom zariadení môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.

            Karanténa je pre osobu, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19. Úzky kontakt zostáva v karanténe iba vtedy, ak jeho všeobecný lekár posúdi karanténu ako potrebnú (zo zreteľov hodných epidemiologických dôvodov, ktorými sú najmä dlhodobý úzky kontakt s osobou pozitívnou na ochorenie, ohrozenie imunodeficientnej osoby na pracovisku) a zároveň, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou, ktorá sa neskôr stala osobou pozitívnou na ochorenie, a to počas obdobia dvoch dní: - pred dňom odberu vzorky biologického materiálu do skončenia izolácie alebo - pred objavením sa prvých klinických príznakov ochorenia u osoby do skončenia jej izolácie. Karanténa končí pri bezpríznakovom priebehu po 5 dňoch. V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak sa rodič nedokáže skontaktovať so všeobecným lekárom svojho dieťaťa, postupuje podľa manuálov zverejnených na webovej stránke https://pediatridetom.sk/

            Prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom/rúškom - na základe aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR dieťa ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty. Z obavy o svoje zdravie môže aj naďalej dieťa/žiak a zamestnanec mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom.

            Ranný filter - Materská škola povinne vykonáva ranný filter podľa § 24 ods. 9 písm. a), b) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia.

             

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • Milé mamičky,

            pri príležitosti Vášho sviatku, sa pripomíname.....NEZABUDLI SME NA VÁS

            Tento krásny sviatok oslávime u nás v MŠ v spojení s tvorivou dielňou, kde si mamičky spolu s deťmi vyrobia darček, v dňoch:

            1.trieda   1.6/streda/

            2.trieda    2.6./štvrtok/

            3.trieda    25.5./streda/

            4.trieda    26.5/štvrtok/

            5.trieda    27.5./piatok/

        • Máj v našej škole
          • Máj v našej škole

          • Vážení rodičia,

            mesiac máj je najkrajší mesiac v roku, kedy príroda ožíva, všetko kvitne a rozvoniava. A vzhľadom k uvoľneným opatreniam sa aj nám otvorili možnosti, ako spestriť deťom pobyt v MŠ.

            Mesiac MÁJ je venovaný rodine. Aj náš školský vzdelávací program pomenúva mesiac máj-  obsahovým celok SMETANKA S VEĽKÝM SRDIEČKOM, počas ktorého budeme utužovať vzťahy - k rodine, k domovu a k vlasti, vyvorcholením ktorého bude oslava Dňa matiek.

            Náučno-zážitkovým stretnutím so včelárom začne tento kvitnúci mesiac 6.mája/piatok/,kedy včelár Michal a jeho včielky priletia až k nám do materskej školy  - deti budú mať možnosť zistiť čosi viac o včielkach prostredníctvom interaktívneho rozprávania o živote a význame včielok, o včelích produktoch, práci včelára, pozorovanie uzavretého pozorovacieho úľa, k dispozícii bude ukážka včelárskych pomôcok, tvorivá dielňa (výroba voskových sviečok) na pamiatku.

            O tom, že dobré vzťahy musíme mať aj so zvieratkami, a zároveň aj zvieratka musia utužovať dobré vzťahy medzi sebou,  sa v materskej školy presvedčíme prostredníctvom hudobno-dramatickej rozprávky uja Ľuba ZVIERATKÁ NA DVORE v utorok 10.mája.

            Veľmi sa tešíme, že opäť k nám dorazia tento mesiac motýlie záhrady pre každú triedu.

            V priebehu 3-4 týždňov budú deti priamo v triede pozorovať životný cyklus motýľov. od húseničky cez zakuklenie až po vyliahnutie motýľov. Úlohou detí bude strať sa, pozorovať, kŕmiť ich až po ich samotné vypustenie do voľnej prírody. Ako to celé prebieha?

            Pozrite si aj krátke video Životný cyklus motýľa

            Životný cyklus motýľa 2

            K dispozícii je deťom aj pracovný zošit Životný cyklus motýľa od spoločnosti PRO SOLUTIONS e-BOOK.

            Aj takýmto zážitkovým vzdelávaním chceme spríjemniť deťom pobyt v našej škole.

            Naši budúci prváci zo 4. a 5. triedy sa spoločne vyberú na výlet v rámci dopoludnia v MŠ na Alpinku 18.mája. Čo ich tam čaká? Zážitkové učenie - Štyri živly.

            KTO JE SMEŤKO? dozvieme sa priamo z úst spisovateľky Zuzany Vavrovej Nemčkovej 23.mája/pondelok/. Zavíta k nám z Piešťan, aby nám sprostredkovala informácie pre všetky deti našej školy, ako taká kniha vzniká, a pútavým divadielkom priblížila deťom príbeh zo svojej knihy. Viac informácii o tejto knihe a mladej nadanej autorke tejto knihy sa dozviete: KTO JE SMEŤKO

            A samozrejme chystáme prekvapenie aj pre naše mamičky. Tento rok PREZENČNE v jednotlivých triedach, deti budú usilovne nacvičovať pesničky, básničky, tančeky pre svoje milované mamičky,aby ich mohli potešiť:

            25.mája/streda/ o 15:30hod.   3.trieda

            26.mája/štvrtok/ o 15:30hod.   4.trieda

            27.mája/piatok/ o 15:30hod.    5.trieda

            01.júna/streda/ o 15:30hod.     1.trieda

            02.júna/štvrtok/ o 15:30hod.    2.trieda

            V tieto dni budú mamičky v našej MŠ spolu s deťmi tvoriť aj darček, v podobe tvorivej dielne - MAĽOVANIE NA SKLO.

            A na záver mesiaca 31.mája sa deti 3. a 5.triedy vyberú na spoločný výlet do ZOO.

            Všetky tieto aktivity sú hradené prostredníctvom Vašich členských príspevkov OZ pri MŠ Smetanova.

            A pomaly sa blížime ku koncu školského roka- JÚN. A čo nás v tomto mesiaci čaká? Spomenieme najdôležitejšiu udalosť- ROZLÚČKOVÁ SLÁVNOSŤ s našimi predškolákmi - budúcimi prvákmi.

            Kedy?

            20.júna /pondelok/ o 15:30hod. sa podľa počasia(buď v triede, alebo na šk.dvore) budú lúčiť deti 4.triedy za prítomnosti rodičov.

            21.júna /utorok/ dopoludnia sa budú lúčiť deti 4. a 5.triedy so všetkými kamarátmi, pani učiteľkami, pani kuchárkami, pani upratovačkami. V tento deň dopoludnia bude pri tejto príležitosti aj detská diskotéka ,,juniáles" s ujom Ľubom.

            22.júna /streda/ o 15.30hod. sa podľa počasia(buď v triede, alebo na šk.dvore) budú lúčiť deti 5.triedy za prítomnosti rodičov.

            A samozrejme nebudú chýbať ani oslavy MDD a mnoho ďalších zaujímavých zážitkových podujatí.

            Deťom a pani učiteľkám, ako aj celému tímu zamestnancov od kuchárky cez pani upratovačky ďakujem za ich nasadenie, zodpovednosť, súdržnosť, tímovosť pri organizácii kažého jedného podujatia, výletu, výchovno-vzdelávacieho procesu.

            S úctou

               Mgr. Martina Demková - riaditeľka školy

             

             

             

             

        • 22.apríl- DEŇ ZEME
          • 22.apríl- DEŇ ZEME

          • Tento ekologicky motivovaný sviatok nás upozorňuje na vplyv ničenia životného prostredia a podnecuje k diskusii o možných riešeniach ako zabrániť znečisteniu. Je to príležitosť upriamiť pozornosť aj deti našej školy na našu planétu, prírodu a životné prostredie a ich ochranu.

            Naše deti a najmä predškoláci už veľmi citlivo vnímajú otázky životného prostredia – myslím, že pre dnešné deti už je to samozrejmosť. Patria ku generácii, ktorá musí radikálne prehodnocovať svoj životný štýl, aby život ľudstva na našej planéte bol naďalej udržateľný.

            A preto v dnešný deň prebiehali v každej triede aktivity zamerané na túto tému (fotogaléria).

            K tejto problematike máme niekoľko krásnych kníh o životnom prostredí a potrebe ho chrániť. Napríklad dve originálne knižky Naša planéta sa usmieva s príbehmi rodiny Zelenkovcov, ktorá sa snaží žiť udržateľne. Planéta Zem vysvetľuje deťom, prečo býva smutná a kedy má dôvod sa usmievať. Usmieva sa vždy, keď hrdinovia knižky urobia niečo dobré pre jej ochranu. Príbehy objasňujú dosah našich starých, veľakrát životnému prostrediu škodlivých návykov. Snažia sa deťom ukázať, ako ich zmeniť a čo sa pre dobro planéty a nás všetkých dá robiť. Každý z príbehov sa zameriava na jeden pilier bezodpadového spôsobu života: znova použi, zamietni, zredukuj, zrecykluj a zkompostuj. 

            Naša planéta je úžasné miesto, ale potrebuje našu pomoc, aby prosperovala!  Tým, že sa zúčastňujeme aktivít , ako je zbieranie odpadu a sadenie stromov, robíme náš svet šťastnejším a zdravším miestom pre život. Majmä to na pamätí nie len v dnešný deň 22,apríla, ale po všetky dni nášho života. 

             

          • Nové info s účinnosťou od 21.4.2022

          • Vážení rodičia, 

            prinášame Vám nové informácie súvisiace s uvoľnením opatrení súvisiacich s COVID-19 od 21.apríla

            Vyhláška 32/2022 k prekrytiu horných dýchacích ciest vyhlaska_32.pdf  :

            Prekrytie horných dýchacích ciest už vôbec nebude povinné v exteriéroch, teda ani na hromadných podujatiach organizovaných vonku a nebude povinné ani vo väčšine interiérov, vrátane verejnej hromadnej dopravy, taxislužieb a hromadných podujatí. 

            Respirátor ako ochrannú preventívnu pomôcku však budú naďalej povinní nosiť:

            - personál zdravotníckych a sociálnych zariadení pri kontakte s klientmi a pacientmi (personál nemocníc, ambulancií a lekární)

            - návštevníci zdravotníckych a sociálnych zariadení,pacienti v čakárňach a ambulanciách lekárov

            - zákazníci lekární.

            Klienti zariadení sociálnych služieb a hospitalizovaní pacienti nemajú povinnosť mať prekryté horné dýchacie cesty.

            Povinnosť nosiť na týchto miestach respirátor sa nebude vzťahovať na: viď vyhlaska_32.pdf

            ,,Hoci prekrytie horných dýchacích ciest už od štvrtka 21. apríla 2022 nebude vo väčšine prípadov povinné, pripomíname, že stále ide o jednoduchú a efektívnu cestu ako znižovať riziko prenosu nákazy. Je v úplnom poriadku, ak sa aj pri pozitívnom vývoji epidemickej situácie rozhodnete naďalej chrániť a respirátor si nasadíte v situáciách, ktoré vyhodnotíte ako rizikové"  PhDr. RNDr. MUDr. Ján Mikas, PhD., MPH

            Vyhláška k domácej izolácii a karanténe 33/2022  vyhlaska_33.pdf 

            Po kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19 sa ruší povinnosť automatickej karantény úzkeho kontaktu.

            Úzky kontakt zostáva v karanténe iba vtedy, ak jeho všeobecný lekár posúdi karanténu ako potrebnú (zo zreteľa hodných epidemiologických dôvodov, ktorými sú najmä dlhodobý úzky kontakt s osobou pozitívnou na ochorenie, ohrozenie imunodeficientnej osoby na pracovisku).

            Úzky kontakt po ukončení karantény už nebude musieť nosiť na verejnosti respirátor, ako to bolo doteraz.

            Pravidlá pre izoláciu pozitívnych osôb ako aj ďalšie podmienky vo vyhláške, napríklad pre osoby v osobitnom režime, zostávajú bez zmeny.

            STRUČNÝ PREHĽAD PRAVIDIEL DOMÁCEJ IZOLÁCIE POZITÍVNYCH:

            - za pozitívnu sa považuje osoba, ktorá obdržala pozitívny výsledok testu na COVID-19 (PCR, antigénový, LAMP alebo PoCT, vrátane domácich samotestov), ihneď po obdržaní pozitívneho výsledku testu informovať svojho všeobecného lekára, bezodkladne informovať úzke kontakty, s ktorými sa pozitívny človek stretol dva dni pred prvými príznakmi ochorenia, resp. v prípade bezpríznakového priebehu dva dni pred odobratím vzorky na test,

            - izoláciu treba stráviť doma, porušiť sa môže iba v prípadoch, ktoré stanovuje vyhláška (napríklad poskytnutie zdravotnej starostlivosti, účasť na pohrebe blízkej osoby a podobne),

            - izolácia trvá 5 dní v prípade, ak sa v posledných 24 hodinách neprejavili žiadne príznaky ochorenia; ak sa objavili, o ukončení izolácie rozhoduje lekár,  po ukončení domácej izolácie musí osoba, ak je staršia ako 6 rokov, nosiť na verejnosti 5 dní respirátor FFP2 bez výdychového ventilu alebo s jeho prekrytím chirurgickým rúškom (a to aj v exteriéri, ak je od inej osoby vzdialená viac ako 2 metre), deti v školách a školských zariadeniach môžu nosiť aj rúško. Povinnosť mať prekryté horné dýchacie cesty v tejto situácii sa ponechala, pretože u pozitívne testovanej osoby po 5. dni existuje riziko, že je stále infekčná.

            Zdroj: uvzsr.sk​​​​​​​

        • Veľká noc
          • Veľká noc

          • Vážení rodičia,

            mesiac apríl v našej škole sa bude niesť v duchu ,,zeleného " mesiaca, pre ktorý sú charakteristické dni späté s prírodou. Príroda v apríli sa zelená, rozvoniava a hýri farbami a zvukmi. A tak to bude aj u nás.

            Hneď  v úvode sa deti 4.triedy vybrali na vychádzku do Barčianského parku, kde mohli sledovať fauna a flóru tohto nádherného prostredia.

            11.4 s blížiacimi sa sviatkami Veľkej noci plnili rozličné úlohy na šk.dvore, v závere ktorých ich čakala sladká odmena (veľkonočné vajíčko), ktorú pre deti zabezpečilo OZ pri MŠ Smetanova 11.

            26.4 navštívia našu školu sokoliari s programom, v ktorom priblížia deťom krásu dravcov, spôsob života, krásu ich letu a ich lovecké nadanie.

            A samozrejme, deti prežijú každý jeden deň plnohodnotný výchovno-vzdelávací proces vo svojej triede, zabezpečený pani učiteľkami plný zážitkového učenia a rozmanitých aktivít.

             

        • Zmena prevádzkového času
          • Zmena prevádzkového času

          • Vážení rodičia,

            na základe usmernenia zriaďovateľa školy, v nadväznosti na uvoľnenie prijatých opatrení, sa čas prevádzky materskej školy ,,vracia" do pôvodného režimu spolu so zriadením „zberných tried“ ráno a popoludní odo dňa 04.04.2022/pondelok/.

            Prevádzka školy bude od 06:30hod. do 17:00hod.

            Zbernou triedou bude 4.trieda.

            Viac informácii Vám poskytnú a so zmenami Vás oboznámia pani učiteľky jednotlivých tried.

        • MAREC v Materskej škole
          • MAREC v Materskej škole

          • 14.03 2022/pondelok/ od 09:00hod 3,4,5.trieda O NEPORIADNOM ŠMUDLOVI

            Bezplatný interaktívny program environmentálneho vzdelávania zameraný na triedenie a znižovanie elektroodpadu – batérií po náročnom COVIDovom období POKRAČUJE. Deti zažijú zaujímavý príbeh s neporiadnym Šmudlom, pri ktorom sa naučia, ako správne naložiť s elektroodpadom.

            -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

            15.03.2022/utorok/ 09:00hod. všetky triedy O ROZTÁPAJÚCOM SA SNEHULIAKOVI TOMÁŠOVI

            Hudobno-dramatické dopoludnie s ujom Ľubom

            ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

            21.03.2022/pondelok/ návšteva Knižnice mesta Košice- 4 trieda Ako vzniká rozprávka

            22.03.2022/utorok/ návšteva Knižnice mesta Košice- 5.trieda Ako vzniká rozprávka

            --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

            NE(PO)SLUŠNÁ LINDA -návšteva Bábkového divadlo v Košiciach

            ZMENA TERMÍNU 29.03.2022 /streda/ 10:30 hod. 3,4,5 trieda

            30.03.2022 /streda/ 10:30hod.  1,2 trieda

            Bábkové divadlo v Košiciach ponúka premiéru novej inscenácie a naše deti sa zúčastnia tohto divadelného predstavenia na ktorom stretnú Lindu. Kto je Linda? Je to jedno veľmi zlé, neposedné a neposlušné dievčatko. Jej rodičia sú už zúfalí a nevedia si s ňou rady. Čo robí Linda? Pri stole vystrája, hádže jedlo okolo seba, bije deti v škôlke, nikoho nezdraví a nikomu neďakuje. To sa však môže zmeniť, keď stretne záhadnú bytosť, ktorá ju sprevádza každodennými situáciami. Linda zažíva dobrodružstvo, aj smutné aj veselé, aj nežné aj strašidelné. Diváci uvidia, či sa jej podarí zvíťaziť nad drzosťou a objaviť, aké kúzelné môže byť slušné správanie.

             

            Všetky akcie sú hradené OZ pri MŠ Smetanova 11,za čo ĎAKUJEME.

        • Zápis detí do ZŠ
          • Zápis detí do ZŠ

          • Vážení rodičia,

            prinášame Vám informáciu ohľadom zápisu detí do ZŠ, ktorý sa bude konať v čase

            od 01.apríla do 30.apríla 2022.

            Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť.

            Zápisu do ZŠ sa zúčastnia aj rodičia s deťmi, u ktorých zvažujú pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania s tým, že o tejto skutočnosti informujú riaditeľstvo ZŠ pri zápise.

            Miesto a čas zápisu na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole určí každý zriaďovateľ pre školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.

            Riaditeľ základnej školy spolu s termínom zápisu zverejní aj podmienky prijímania detí na základné vzdelávanie v základnej škole.

            Materiál k zápisu je zverejnený na stránke Ministerstva školstva https://www.minedu.sk/usmernenie-k-prijimaniu-deti-na-vzdelavanie-v-zakladnej-skole-na-skolsky-rok-20222023/

             

        • Aktualizovaný školský semafor
          • Aktualizovaný školský semafor

          • Ministerstvo školstvo, vedy, výskumu a športu  SR dňa 25.2.2022 aktualizovalo dokument Śkolský semafor vrátane príloh. 

            Celé znenie: Školský semafor 25.2.22

            Rozhodnutie ministra s účinnosťou od 28.2.2022: Rozhodnutie ministra 28.2

            Aktuálne platné vyhlášky ÚVZ SR: Vyhlášky

            Prehľad opatrení: PREHLAD_OPATRENI_SKOLSKEHO_SEMAFORU_2022.pdf

            Aktuálne tlačivá BEZPRÍZNAKOVOSTI a Čestné prehlásene o výnimke z karantény dieťaťa budú k dispozícii v šatniach tried. Tlačivá sú dostupné aj na stránke ministerstva školstva https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/

            Karanténa : Povinnosť karantény po úzkom kontakte detí v rámci triedy sa na deti nevzťahuje, pokiaľ nemajú klinické príznaky. (t.z. po nahlásení pozitívne testovaného dieťaťa, jeho spolužiaci chodia naďalej do školy, ak nemajú klinické príznaky). 

            Karanténa mimo školy: Ak bolo dieťa v kontakte s pozitívnou osobou mimo školy karanténa sa naňho vzťahuje. Rodič má za povinnosť oznámiť túto skutočnosť vedeniu školy. Dieťa v tomto prípade nemôže navštevovať školu, pokiaľ si neuplatnilo výnimku z karantény podľa aktuálne platnej vyhlášky. 

            Pokiaľ rodič pošle dieťa, ktoré má byť v karanténe do školy, dopúšťa sa priestupku na úseku verejného zdravotníctva podľa §56 ods. 1 písm.k zákona č.355/2007 Z.z o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorý riešu RÚVZ. 

            Izolácia: INDIVIDUÁLNA

            Povinnosti rodiča:

            1. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať príznakom ochorenia COVID-19 nesmie vstúpiť do priestorov školy.
            2. Ruky je opatrením, ktoré eliminuje prenos infekcie z kontaminovaného povrchu na sliznice.Odstup je opatrením smerujúcim k minimalizácii osobných kontaktov a na obmedzenie skupinových aktivít.Rúško je opatrením na obmedzenie priestorovej distribúcie kvapôčok telesných tekutín.
            3. Materská škola povinne vykonáva ranný filter podľa § 24 ods. 9 písm. a), b) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia,
            4. Rodič zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode s dieťaťom do školy, počas pobytu v priestoroch školy a pri odchode s dieťaťom zo školy (prekrytie horných dýchacích ciest vhodne zvolenými osobnými ochrannými pomôckami alebo jej stanovenými ekvivalentami, dezinfekciu rúk a dodržiavanie odstupov v súlade s aktuálne platnými opatreniami Úradu verejného zdravotníctva SR).
            5. Rodič dodržiava pokyny, opatrenia riaditeľky školy na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia detí.
            6. Ak sa u dieťaťa v priebehu dňa vyskytnú niektoré z možných príznakov ochorenia COVID-19 , službukonajúca učiteľka bezodkladne telefonicky kontaktuje rodiča, ktorý zabezpečí v čo najkratšom možnom čase odchod dieťaťa zo školy nv jeho doprovode, alebo ním splnomocnenej plnoletej osoby).
            7. Škola zabezpečí časté a intenzívne vetranie v priestoroch kde sa zdržiavajú deti, ako aj aj dôkladnú dezinfekciu všetkých dotykových plôch, povrchov, predmetov min.2x denne.

            OSPRAVEDLŇOVANIE:

            Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť dieťa, ktoré plní povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 7 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).

            Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť dieťa, ktoré neplní povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole aj z dôvodu ochorenia. „Potvrdenie od lekára“ sa bez ohľadu na dĺžku trvania neprítomnosti nevyžaduje, keď ide o neprítomnosť z dôvodu ochorenia dieťaťa, pre ktoré predprimárne vzdelávanie nie je povinné v materskej a špeciálnej materskej škole.

            Riaditeľka ospravedlní neprítomnosť dieťaťa pre ktoré je predprimárne vzdelávanie POVINNÉ z iných dôvodov ako je choroba, ak je táto absencia vopred nahlásená zákonným zástupcom a zároveň zákonný zástupca zabezpečuje kontakt so školou ohľadne vzdelávaia svojho dieťaťa, ktoré sa bude uskutočňovať  prostredníctvom edupage formou zadávania úloh alebo iným spôsobom po vzájomnej dohode. 

             

        • Online stretnutie psychológa s rodičmi predškolákov
          • Online stretnutie psychológa s rodičmi predškolákov

          • Vážení rodičia,

            riaditeľka materskej školy Mgr.Martina Demková v súčinnosti so Zariadením výchovného poradenstva a prevencie Zuzkin park 10, 040 11 Košice 

                                  ORGANIZUJE  ONLINE STRETNUTIE

            so psychologičkou PhDr. Denisou Pavlinskou a pedagógmi prípravných tried

                                    1.marca 2022 /utorok/ o 16:00hod. - 4.trieda + predčasné plnenie /2 deti/

                                     prostredníctvom aplikácie ZOOM za účasti učiteliek Vašich detí

                                    2.marca 2022 /streda/o 16:00 - 5.trieda

            Potrebné prihlasovacie údaje Vám budú zaslané mailom, najneskôr deň pred termínom stretnutia.

            Téma online stretnutia:  Školská spôsobilosť dieťaťa pred nástupom do  školy

            Dozviete sa:  čo posudzuje psychológ a akým spôsobom

                                   čo všetko sa schováva pod pojmom školská spôsobilosť

                                   odpovede kedy je pre dieťa vhodný čas nástupu do školy

                                   ako pripraviť dieťa na nástup do školy

                                   ako postupovať v prípade, že zvažujete dieťaťu pokračovanie plnenia povinného predprimárneho                          vzdelávania

            V sekcii Zápis do materskej školy na našej webovej stránke máte k dispozícii materiály ohľadom danej problematiky.

            Materiál k danej problematiky od PhDr, Pavlinskej Skolska_zrelost_-_informacie_pre_rodicov_2022.pdf

        • Predĺženie karantény 3.trieda
          • Predĺženie karantény 3.trieda

          • Vážení rodičia, 

            na základe nahlásenia pozitivity na ochorenie COVID-19 u ďalšieho dieťaťa z 3.triedy prítomného dnes 18.2 v MŠ sa karanténa detí predĺžuje do 23.02.2022(vrátane).

            Nástup detí do MŠ je 24.02. štvrtok.

        • Karanténa 3.triedy
          • Karanténa 3.triedy

          • Vážení rodičia,

            na základe nahlásenia pozitívneho výsledku testovaného dieťaťa na ochorenie COVID-19 v zmysle školského semafóru je nariadená karanténa detí 3.triedy ktoré boli prítomné od 16.02.2.v MŠ /14 detí/.

            Karanténa je do 22.02.2022 vrátane/. 

            Nástup detí do MŠ je 23.02./streda/. 

            Prosíme všetkých rodičov:

             - sledujte zdravotný stav svojich detí, v prípade zhoršenia zdravotného stavu okamžite kontaktujte detského lekára

            - karanténu je potrebné nahlásiť detskému lekárovi

            - dodržiavajte DOMÁCU KARANTÉNU.

            Škola zabezpečí zvýšenú dezinfekciu priestorov triedy, ako aj všetkých priestorov školy a vykoná epidemiologické opatrenia súvisiace s výskytom COVID-19.

            Prajeme všetkým pevné zdravie. 

             

        • Zmena
          • Zmena

          • Vážení rodičia, 

            vzhľadom k situácii ktorá nastala, sa

            RUŠÍ 

            rozprávkové dopoludnie s ujom Ľubom v materskej škole dňa 15.02.2022

            Ďakujeme za pochopenie. 

             

        • Karanténa 4.trieda
          • Karanténa 4.trieda

          • Vážení rodičia,

            na základe nahlásenia pozitívneho výsledku pedagogického zamestnanca v zmysle školského semafóru je nariadená karanténa detí 4.triedy ktoré boli prítomné od 9.2.v MŚ /16 detí/.

            Karanténa je do 15.02.2022vrátane/. 

            Nástup detí do MŠ je 16.02./streda/. 

            Prosíme všetkých rodičov:

             - sledujte zdravotný stav svojich detí, v prípade zhoršenia zdravotného stavu okamžite kontaktujte detského lekára

            - karanténu je potrebné nahlásiť detskému lekárovi

            - dodržiavajte DOMÁCU KARANTÉNU.

            Škola zabezpečí zvýšenú dezinfekciu priestorov triedy, ako aj všetkých priestorov školy a vykoná epidemiologické opatrenia súvisiace s výskytom COVID-19.

            Všetkým deťom danej triedy zabezpečí škola dištančné vzdelávanie prostredníctvom edupage/pracovné listy /.

            Prajeme všetkým pevné zdravie. 

    • Kontakty

      • Materská škola Košice-Juh, Smetanova 11
      • +421 907 900 140 -riaditeľka školy +421 907 900 170 -vedúca ŠJ +421 918 243 293 -hospodárka školy
      • Smetanova 11, Košice 040 03 Slovakia
      • 35557338
      • 055/ 678 74 76 -MŠ 055/ 678 60 64 - ŠJ
      • Riaditeľka školy- denne od 10:00 do 12:00hod. resp. po telefonickom dohovore Hospodárka školy- denne od 12:0do 14:00hod. resp. po telefonickom dohovore, v prípade poplatkov telefonicky Vedúca ŠJ- denne od 10:00 do 12.00hod a podľa telefonického dohovoru, poplatky telefonicky denne od 07:00 do 15:00hod., odhlasovanie zo stravy denne do 08:00 hod. Triedne učiteľky- podávajú a poskytujú informácie o dieťati pri osobnom stretnutí, poskytujú odborné poradenstvo, konzultácie, vykonávajú a vedú pedagogickú diagnostiku a priebežne informujú zákonných zástupcov o výsledkoch, podávajú všetky informácie ohľadom pobytu dieťaťa v MŠ
    • Prihlásenie