• Deň mlieka v našej škole

          • Vážení rodičia, priatelia školy,

            na základe odporúčania zriadovateľa školy MMK, oddelenia školského stravovania má byť v dńoch 17.-18.05 aspoň jeden venovaný ,,mlieku".

            17.máj sa v našej škole niesol v duchu aktivít pripomínajúcich nám význam tejto výnimočnej tekutiny.

            Oficiálny dátum, vyhlásený Medzinárodnou mliekarskou federáciou, spájajúci sa s týmto dňom je 26.máj.

            Mlieko je takmer dokonalou potravinou. Obsahuje v dostatočnom a primeranom množstve a optimálnom pomere mnohé biologicky významné látky dôležité pre plnohodnotnú výživu. Sú to hlavne bielkoviny, tuky, cukry, vitamíny, minerálne látky a stopové prvky. V prospech mlieka svedčí aj fakt, že využiteľnosť živín obsiahnutých v mlieku je veľmi vysoká.

            Ďakujem pani učiteľkám, že na všetkých triedach boli v dnešný deň zrealizované aktivity pri tejto príležitosti o čom svedčí aj fotodokumentácia(viď fotoalbum).

            S úctou

            Mgr. Martina DEMKOVÁ- riaditeľka školy

          • Motýlie záhrady v našej MŠ

          • Vážení rodičia,

            veľmi sa tešíme, že aj v našej škole môžu deti priamo v každej triede pozorovať životný cyklus motýľa, prostredníctvom motýlich záhrad ktoré zabezpečilo vedenie školy.

            V priebehu 3-4 týždňov budú deti priamo v triede pozorovať životný cyklus motýľov. od húseničky cez zakuklenie až po vyliahnutie motýľov. Úlohou detí bude strať sa, pozorovať, kŕmiť ich až po ich samotné vypustenie do voľnej prírody.

            Ako to celé prebieha? Pozrite si aj krátke video Životný cyklus motýľa

            Životný cyklus motýľa 2

            K dispozícii je deťom aj pracovný zošit Životný cyklus motýľa od spoločnosti PRO SOLUTIONS e-BOOK

            Aj takýmto zážitkovým vzdelávaním chceme spríjemniť deťom pobyt v našej škole.

        • Školský semafor-POZASTAVENÝ
          • Školský semafor-POZASTAVENÝ

          • Vážení rodičia,

            10.5.2022 Ministerstvo školstva za účelom aj naďalej udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach zostavilo a zverejnilo „USMERNENIE K BEZPEČNÉMU PROSTREDIU V ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZARIADENIACH  POČAS PANDÉMIE OCHORENIA COVID-19 A MIMORIADNEJ SITUÁCIE“, ktoré je platné po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a mimoriadnej situácie v čase, keď ŠKOLSKÝ SEMAFOR je pre zlepšujúci sa vývoj epidemickej situácie pozastavený

            Jeho celé znenie: 23183.pdf

            BezpríznakovosťPísomné vyhlásenie o bezpríznakovosti rodič predkladá aj naďalej po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov). 

            Aktuálne tlačivo bezpríznakovosti: 23184.docx

            Ospravedlňovanie neprítomnosti dieťaťa - Podľa rozhodnutia ministra školstva, rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní/dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 (žiaka˙)/7 (dieťa s PPV) po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka). Rodičia detí s nepovinným predprimárnym vzdelávaním „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú. Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané aj e-mailom; pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky.

            ˙žiak – je dieťa, resp. žiak všetkých druhov škôl alebo dieťa, resp. žiak navštevujúci školské výchovno-vzdelávacie zariadenia, špeciálne výchovné zariadenia, školské zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

            Izolácia a karanténa

            Izolácia je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Izolácia trvá po dobu 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov ochorenia. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Povinnosť nosiť respirátor sa nevzťahuje na deti do 6 rokov. Žiaci po skončení izolácie v škole a v školskom zariadení môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.

            Karanténa je pre osobu, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19. Úzky kontakt zostáva v karanténe iba vtedy, ak jeho všeobecný lekár posúdi karanténu ako potrebnú (zo zreteľov hodných epidemiologických dôvodov, ktorými sú najmä dlhodobý úzky kontakt s osobou pozitívnou na ochorenie, ohrozenie imunodeficientnej osoby na pracovisku) a zároveň, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou, ktorá sa neskôr stala osobou pozitívnou na ochorenie, a to počas obdobia dvoch dní: - pred dňom odberu vzorky biologického materiálu do skončenia izolácie alebo - pred objavením sa prvých klinických príznakov ochorenia u osoby do skončenia jej izolácie. Karanténa končí pri bezpríznakovom priebehu po 5 dňoch. V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak sa rodič nedokáže skontaktovať so všeobecným lekárom svojho dieťaťa, postupuje podľa manuálov zverejnených na webovej stránke https://pediatridetom.sk/

            Prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom/rúškom - na základe aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR dieťa ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty. Z obavy o svoje zdravie môže aj naďalej dieťa/žiak a zamestnanec mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom.

            Ranný filter - Materská škola povinne vykonáva ranný filter podľa § 24 ods. 9 písm. a), b) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia.

             

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • Milé mamičky,

            pri príležitosti Vášho sviatku, sa pripomíname.....NEZABUDLI SME NA VÁS

            Tento krásny sviatok oslávime u nás v MŠ v spojení s tvorivou dielňou, kde si mamičky spolu s deťmi vyrobia darček, v dňoch:

            1.trieda   1.6/streda/

            2.trieda    2.6./štvrtok/

            3.trieda    25.5./streda/

            4.trieda    26.5/štvrtok/

            5.trieda    27.5./piatok/

      • Kontakty

        • Materská škola Košice-Juh, Smetanova 11
        • +421 907 900 140 -riaditeľka školy +421 907 900 170 -vedúca ŠJ +421 918 243 293 -hospodárka školy
        • Smetanova 11, Košice 040 03 Slovakia
        • 35557338
        • 055/ 678 74 76 -MŠ 055/ 678 60 64 - ŠJ
        • Riaditeľka školy- denne od 10:00 do 12:00hod. resp. po telefonickom dohovore Hospodárka školy- denne od 12:0do 14:00hod. resp. po telefonickom dohovore, v prípade poplatkov telefonicky Vedúca ŠJ- denne od 10:00 do 12.00hod a podľa telefonického dohovoru, poplatky telefonicky denne od 07:00 do 15:00hod., odhlasovanie zo stravy denne do 08:00 hod. Triedne učiteľky- podávajú a poskytujú informácie o dieťati pri osobnom stretnutí, poskytujú odborné poradenstvo, konzultácie, vykonávajú a vedú pedagogickú diagnostiku a priebežne informujú zákonných zástupcov o výsledkoch, podávajú všetky informácie ohľadom pobytu dieťaťa v MŠ
      • Prihlásenie