• September v MŠ
          • September v MŠ

          • Milí rodičia,

            prvý týždeň máme za sebou, a tak Vám prinášame stručný prehľad toho čo Vaše deti počas tohto mesiaca čaká v MŠ na jednotlivých triedach. Ako sme spomínali na triednych aktívoch, tento mesiac je zameraný na adaptáciu detí na prostredie MŠ vo všetkých triedach, nakoľko v každej triede sú nové deti, ktoré sa potrebujú zoznámiť s novým prostredím, novými kamarátmi, pani učiteľkami a nadobudnúť pocit bezpečia, spolupatričnosti. Aj obsahový celok Školského vzdelávacieho programu hovorí o adaptácii, nadviazaní kamarátskych vzťahov, oboznámení sa s priestormi školy, zamestnancami, oboznámení sa s pravidlami triedy, pravidlami bezpečnosti cestnej premávky, o pravidlách počas vychádzky či pobytu na školskom dvore.

            Naši predškoláci, tí to zvládajú najľahšie a preto už 13.septembra /utorok/ ich riaditeľka školy vysiela na vzdelávaciu aktivitu ,,Včera myšlienka, dnes múzeum" pri príležitosti 150.výročia založenia Východoslovenského múzea. 22.septembra /štvrtok/ v rámci pobytu vonka, sa zúčastnia vychádzky do Barčianského parku, kde sa oboznámia s parkom a jeho okolím, spoznajú faunu a flóru miestnej lokality, a upevnia si pravidlá správania sa mimo areálu školy, počas dopravy, ako aj v cudzom prostredí. A samozrejme začnú s pravidelnou návštevou Knižnice pre mládež  mesta Košice od 28.septembra /streda/.

            4.trieda pripravuje v rámci pobytu detí vonku  Kolobežkovy deň, SVETOVÝ DEŇ SRDCA si pripomenú 29.septembra /štvrtok/  , a počas vychádzky sa vyberú aj do blízkeho okolia školy.

            13.septembra/utorok/ si v 3.triede pripomenú ,,Deň pozitívneho myslenia" prostredníctvom prosociálych aktivít a 21.septembra/streda/ Deň vďačnosti.  Viac info Vám k pripravovaným aktivitám Vám poskytnú pani učiteľky na triede, resp. na nástenke v šatni triedy.

            2.trieda pripravuje výrobu šarkanov v rámci triedy z jesenných plodov /viac informácii získate u pani učiteliek a na nástenke v šatni .

             A čo naši najmenší? Tí, sa každým dňom adoptujú viac a viac na prostredie školy. Slzičky postupne opadávajú a radosti pribúda. Pani učiteľky ich každým dňom sprevádzajú veselými pesničkami, riekankami, hudobno-pohybovými aktivtami, čím sa snažia zaujať ich pozornosť. Aj oni si pripomenú Deň srdca - 29.septembra.

            Celoškolská aktivita DEŇ MLIEKA 28.septembra sa ponesie pod záštitou Školskej jedálne, a podľa inštrukcií a požiadaviek oddelenia  školského stravovania Mesta Košice.

            V mesiaci OKTÓBER už pripravujeme aj hudobnú rozprávku pre našich najmenších v MŠ, a tí starší za ňou poputujú do bábkového divadla.

            Mgr. Martina Demková- riaditeľka školy

             

      • Kontakty

        • Materská škola Košice-Juh, Smetanova 11
        • +421 907 900 140 -riaditeľka školy +421 907 900 170 -vedúca ŠJ +421 918 243 293 -hospodárka školy
        • Smetanova 11, Košice 040 03 Slovakia
        • 35557338
        • 055/ 678 74 76 -MŠ 055/ 678 60 64 - ŠJ
        • Riaditeľka školy- denne od 10:00 do 12:00hod. resp. po telefonickom dohovore Hospodárka školy- denne od 12:0do 14:00hod. resp. po telefonickom dohovore, v prípade poplatkov telefonicky Vedúca ŠJ- denne od 10:00 do 12.00hod a podľa telefonického dohovoru, poplatky telefonicky denne od 07:00 do 15:00hod., odhlasovanie zo stravy denne do 08:00 hod. Triedne učiteľky- podávajú a poskytujú informácie o dieťati pri osobnom stretnutí, poskytujú odborné poradenstvo, konzultácie, vykonávajú a vedú pedagogickú diagnostiku a priebežne informujú zákonných zástupcov o výsledkoch, podávajú všetky informácie ohľadom pobytu dieťaťa v MŠ
      • Prihlásenie