• Zber papiera

          • Vážení rodičia, priatelia školy,

            aj naša škola sa zapojila do výzvy zachrániť stromy. K splneniu tejto výzvy nám veríme, že pomôžete aj vy a to tak, že budete doma odkladať starý papier, ktorý následne zviažete pevne špagátom a prinesiete do MŠ (nechajte ho dole vo vstupnej chodbe na vyznačenom mieste) .

            Kedy? v termíne od 01.marca do 21.apríla

            ĎAKUJEME

        • KošiceStar 2023
          • KošiceStar 2023

          • Srdečne blahoželáme našim STARISTOM. 

            Predviedli neuveriteľné výkony, ich odvaha a nadšenie boli nemerateľné.....iskra v očiach, odhodlanie.....už v úvode počas skúšky boli pre nás víťazmi a svoje víťazstvo aj obhájili.

            V mene vedenia školy vyjadrujem úprimné poďakovanie kolegyni pani učiteľke Dadke za prípravu detí, rodičom za podporu svojich detí  a deťom za ich výkon. Bolo mi cťou byť prítomnou a zažiť ten okamih šťastia spolu s nimi. Hoc nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa, tieto deti to zvládli a nebojácne predstúpili pred odbornú porotu, pred kamarátov z iných škôl a predviedli svoje talenty.

            Nuž teda kamaráti ĎAKUJEME a ešte raz Vám srdečne blahoželáme. 

             

        • KošiceStar 2023
          • KošiceStar 2023

          • Milí rodičia, priatelia školy,

            je nám nesmiernou cťou zapojiť sa do celomestskej speváckej súťaže KošiceStar 2023, ktorá sa bude konať v pondelok 27.2.2023. Našu školu budú reprezentovať naši predškoláci Maťko, Adamko a Sandrika, ktorých pripravovala do tejto súťaže pani učiteľka Dadka, ktorá ich bude na tejto súťaži aj sprevádzať. 

            V ich podaní zaznejú piesne Karla Gotta Lady karneval, Vaša Patejdla Šašo či Darinky Rolincovej Keby som bola princezná Arabela.

            Už teraz sú našimi víťazmi. 

            Držme im všetci päste.

        • Príbeh o stratenej čiapke
          • Príbeh o stratenej čiapke

          • Vážení rodičia,

            hoc sú ešte maličkí aj k ním prídu rozprávky a pesničky......

            Naši predškoláci(4. a 5.trieda) sa v piatok 17.2 zúčastnili divadelnej predpremiéry v bábkovom divadle v Košiciach s názvom Bolo raz jedno bábkové divadlo.

            A preto 21.2./utorok/ navštívi našu MŠ divadlo Slniečko pre deti 1.,2. a 3.triedy v dopoludňajších hodinách s príbehom o zvieratkách, na ktoré čaká v zasneženom lese prekvapenie....

            Prajem našim deťom krásny kultúrny zážitok. Podujatie je hradené OZ pri MŠ Smetanova 11.

          • Triedny ples

          • Vážení rodičia,

            párové tance si v tento deň vyskúšajú aj Vaše deti prípravných tried,ktoré sa v tento deň zmenia na dámy a pánov, ktoré roztancujú svoje nohy v rytme tanga, či valčíka.

            Do tanca im bude hrať DJ triedny učiteľ :)  Dadka a Evička

        • 2% z dane
          • 2% z dane

          • Vážení rodičia, priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole pprostrednictvom 2% z dane. 

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy, školského dvora

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to :

            https://mssmetanova11.edupage.org/percenta2/

             

            Vyhlásenie: Vyhlasenie_o_poukazani_podielu_zaplatenej_dane_z_prijmov_FO.pdf

            Tlačivá sú k dispozícii v šatniach tried. Po vyplnení môžete príslušné tlačivá odovzdať priamo na DÚ alebo triednym učiteľkám. Vyplnené tlačivá budú doručené na daňový úrad v danom termíne do 30.04.2023.

        • Triedny aktív- ZMENA
          • Triedny aktív- ZMENA

          • Vážení rodičia,

            triedny aktív 14.2. - 3.trieda

            a triedne aktívy 15.2 - 1. a 2.  triedy sa v týchto dňoch RUŠIA.

            Triedne aktívy prebehnú individuálnymi pohovormi s rodičmi do konca februára.

        • Jarné prázdniny - ZMENA
          • Jarné prázdniny - ZMENA

          • Vážení rodičia,

            dovoľujeme si Vás informovať o zmene prevádzky našej školy počas jarných prázdnin od 06.03 do 10.03.2023:

            Oddelenie školstva MMK ktoré je zriaďovateľom našej školy, prehodnotilo efektivitu prevádzky materských škôl v čase jarných prázdnin a znížilo počet materských škôl, ktoré budú v prevádzke.

            Jarne_prazdniny_2023_-_zmena_harmonogramu.pdf

            Materská škola Smetanova 11 bude mať prerušenú prevádzku a náhradnou školou bude MŠ Miškovecka 20.

            Svoj záujem o umiestnenie dieťaťa počas týchto prázdnin na náhranej MŠ Miškovecka 20, prosím vyjadrite v ankete ktorá Vám bude doručená v krátkom čase prostrednícttvom edupage.

            Ďakujeme za pochopenie.

        • Pozvánka na triedny aktív
          • Pozvánka na triedny aktív

          • Vážení rodičia,

            srdečne Vás pozývame na stretnutie rodičov a pedagógov jednotlivých tried, kde spolu prejdeme organizáciu 2.polroka v našej škole a zhodnotíme doterajšiu spoluprácu s Vami. Zároveň uvítame Vaše postrehy, pripomienky či návrhy na zlepšenie . V každej triede bude spoločný úvod a následne možný individuálny pohovor s učiteľkou, ktorá Vám predloží polročné hodnotenie Vášho dieťaťa,pedagpgickú diagnostiku.

            Termíny:

            14.2 /utorok/ 3.trieda o 15:30hod.

            15.2 /streda/ 1.trieda o 15:30hod

            15.2 /streda/ 2.trieda o 15:30hod.

            V prípade že Vám daný čas nevyhovuje, je možné dohodnúť si s učiteľkou individuálny pohovor v tento deň po 16:00hod.

            15.3.2023/streda/ o 16:00hod. sa uskutoční stretnutie rodičov, ktorých detí plnia povinné predprimárne vzdelávanie (5 trieda + 8detí zo 4.triedy) za účasti pani psychologičky PhDr. Pavlinskej a zástupcov ZŠ. Pani psychlogička Vám v krátkosti zhrnie spôsobilosť dieťaťa na školu. Triedny aktív sa uskutoční v 5.triede.

            15.3 2023/streda/ o 15:30hod. sa uskutoční triedny aktív 4.triedy - 4-5 ročné deti  v 4.triede.

            Tešíme sa na stretnutie s Vami.

             

        • SFÉRICKÉ KINO
          • SFÉRICKÉ KINO

          • Ide o najnovšiu zábavno-vzdelávaciu cestu za poznaním. Sférický projekčný systém vnútri mobilnej kupoly ponúka jedinečný pohľad. Deti sa ocitnú v zázračnom 3D priestore a budú mať pocit, že sú priamo pod hviezdnou oblohou či na dne oceána. Spoločne poodhalia tajomstvá sveta stromov, ponoria sa do morských hlbín, preskúmajú nekonečný vesmír či podniknú výpravu dovnútra ľudského tela. 

            Táto aktivita je spestrením výchovno-vzdelávacieho procesu v našej škole a to 13.02./pondelok/ pre všetky deti našej školy. Deti ju absolvujú zvlášť po triedach. Zameranie určuje v daný deň každá učiteľka zvlášť pre svoju triedu, podľa témy resp.podľa potrieb, veku primerane k zloženiu triedy.

            Témy:

            1.Naši kamaráti a zvieratká - deti sa ocitnú v prostredí farmy deduška Franka a veľa sa naučia o zvieratkách. Spolu s dedkom sa vyberú na dobrodružnú cestu, na ktorej stretnú divoké zvieratá v džungli, v savane, v púšti, na severnom a južnom póle a v oceáne. Dozvedia sa viac o vtákoch, chrobákoch, obojživelníkoch, bylinožravých a mäsožravých zvieratách.

            2. Vesmírna ponorka a tajomstvo polárnej noci /5-6 ročné deti/ - Čo všetko môže priniesť neobyčajné stretnutie tučniaka z južného pólu a ľadového medveďa zo severného pólu? Okrem nerozlučného priateľstva aj množstvo zaujímavých otázok. Či ste malí alebo veľkí, vitajte v krajine večného snehu a ľadu, kde sa tak skvelo pozorujú hviezdy aj planéty. Vedecká výprava sa môže začať!

            3. Vesmírne dobrodružstvo - opičiak Cocomong je zvedavý, čo sa vo vesmíre deje. Rád si prezerá obrázkové knižky a pozoruje oblohu. Premýšľa o hviezdach aj o vzdialených planétach.Práve z jednej takej hviezdy naraz priletí mimozemšťan Halley. Halley potrebuje pomoc Cocomonga a jeho priateľov zvieratiek na záchranu svojej planéty pred zlým kráľom. Nie je čas otáľať. Nezostáva než naskočiť do rakety a to pravé dobrodružstvo sa môže začať!V tejto špeciálnej časti animovaného zahraničného seriálu sa deti ocitnú vo vesmíre a dozvedia sa o hviezdach a planétach slnečnej sústavy.

            Aktivita je hradená OZ pri MŚ Smetanova. Ďakujeme

             

        • Výprava za pokladom
          • Výprava za pokladom

          • Vážení rodičia, priatelia školy

            po vzájomnej dohode s Východoslovenským múzeom v Košiciach sa naši predškoláci dňa 07.02./utorok/ zúčastnia detektívneho, zážitkovo - vzdelávacieho programu spojeného s hľadaním vzácneho pokladu s názvom ,,Výprava za pokladom".

            Počas tohto programu je pre deti pripravená “detektívna” cesta za skrýšou s pokladom, návšteva podzemného trezora s košickým pokladom a veku prispôsobený komentovaný sprievod k základom finančnej gramotnosti, histórii Košického zlatého pokladu, či práci minciarov a medailérov v minulosti i súčasnosti, s možnosťou vyrazenia si vlastnej pamätnej mince na balancieri - každé dieťa si vyrazí svoju vlastnú mincu, ktorú si aj ponechá na pamiatku.

            K tejto akcii je potrebné, aby každé dieťa malo so  sebou ruksak,  a v ňom malú fľašu s pitím a baterku(označenú menom) bez ktorej by pátracia akcia v podzemí nebola možná.

            Vstupné 3€ za dieťa je hradené z Vašich  členských prísevkov OZ pri MŠ Smetanova za čo ďakujeme.

             

      • Kontakty

        • Materská škola Košice-Juh, Smetanova 11
        • +421 907 900 140 -riaditeľka školy +421 907 900 170 -vedúca ŠJ +421 918 243 293 -hospodárka školy
        • Smetanova 11, Košice 040 03 Slovakia
        • 35557338
        • 055/ 678 74 76 -MŠ 055/ 678 60 64 - ŠJ
        • Riaditeľka školy- denne od 10:00 do 12:00hod. resp. po telefonickom dohovore Hospodárka školy- denne od 12:0do 14:00hod. resp. po telefonickom dohovore, v prípade poplatkov telefonicky Vedúca ŠJ- denne od 10:00 do 12.00hod a podľa telefonického dohovoru, poplatky telefonicky denne od 07:00 do 15:00hod., odhlasovanie zo stravy denne do 08:00 hod. Triedne učiteľky- podávajú a poskytujú informácie o dieťati pri osobnom stretnutí, poskytujú odborné poradenstvo, konzultácie, vykonávajú a vedú pedagogickú diagnostiku a priebežne informujú zákonných zástupcov o výsledkoch, podávajú všetky informácie ohľadom pobytu dieťaťa v MŠ
      • Prihlásenie